A tavasz a legszebb évszak

WP_20140401_004

 

Legalábbis szerintem. Nekem a kedvenc évszakom. Bár még február van, de a kora tavaszi virágok már kezdenek  előbújni a föld alól… :-) Egyik legszebb dolog tavasszal, látni az éledező természetet, ahogy a nap sugarai egyre magasabbról és melegebben sütnek. Kertünkben már nyiladoznak a tavaszi virágok  és az árvácskák is kezdenek magukhoz térni a téli vegetációjuk után.

 

Az idén szerencsénk volt, mert nem volt nagyon hideg és a hó is éppen csak megmutatta magát, nem igazán volt tél. Bár a gyermekek és a téli sportok kedvelői ennek nem igen örültek, de nekem ennyi is bőven elég volt  a télből. Jobban szeretem a tavaszt, meleget és a nyárias időt.

Mivel egyik hobbim a természetfotózás, minden évszakban – különösen ilyenkor tavasszal- nagyon szeretek fotózni. Szemet gyönyörködtető látvány a sok színpompás virág, a kék égbolton fodrozódó érdekes felhőalakzatok a szikrázó napsütésben. A madarak újra boldogan repkednek csicseregnek, felnézve a magasba a repülőgépek hosszú fehér csíkot húznak a naplementében és még számtalan szép fotó téma akad.

Persze a többi évszaknak is meg van a maga szépsége, de a tavasz nekem a megújulás a frissesség az élet szinonimájává vált. Az sem véletlen hogy a depresszióra hajlamos emberek lelkének is igazi gyógyír a tavasz a hosszú téli éjszakák után.

Annyi gyönyörű  képem gyűlt már össze az elmúlt  egy-két évben, hogy arra gondoltam, hamarosan összeállítok egy tavaszi fotóalbumot -legjobban sikerült természetfotóimból- amit a regisztrált olvasóimnak fogok elküldeni ajándékba. :-)

 

 

Értesítő új blogbejegyzésekről

Név:

E-mail cím: