WP_20141105_006

A legszebb napok az életben

Az idő vaskereke kegyetlenül megy előre! Mindennap. Egy pillanatra sem áll meg, csak folyamatosan telik és telik. pedig mintha csak tegnap lett volna, mikor megszületett…

November hatodika, a kislányom születésnapja.

Újra eltelt egy egész év és ismét ünnepelhetünk. Ideális családi környezetben, ezek az egyik  legszebb napok, mert megemlékezünk arról, milyen volt a szemünk fénye 1-2-5-10 vagy még több évvel ezelőtt… előkerülnek a régebbi fotók, videók és hát elérzékenyül az anyai szív. (de nem ritkán, még az apai is.)

A gyermekek is általában a születésnapjukon a legboldogabbak, mert akkor egész nap róluk szól és úgy érzik, körülöttük forog a világ; és persze mi szülők, mindent meg is teszünk, hogy mindig- főleg ezen a napon- valóban így is érezzék.

Úgy rohannak a napok, az évek…

Időközben a mi kisbabánkból  is már kis tini lett, az ezzel a korral járó örömökkel és nehézségekkel együtt. De ami a legfontosabb; hogy egészséges, boldog, okos és még mindig olyan ragaszkodó, mint kicsi korában.  Ez az egyik legnagyobb öröm egy anyának. De ez nem természetes, ezért tenni kell, főleg nekünk szülőknek! (Hogy mitől boldogok a csemetéink, arról írtam nem rég. )

Szeretem a születésnapokat!

Főleg a gyermekemét. Szeretem nézni, ahogy örül, ahogy boldogan csillan a szeme, ahogy átölel. Szerintem nincs szebb látvány egy szülőnek, mint látni a boldog, önfeledt gyermekének mosolyát, örömét, mikor elfújja a tortáján a gyertyákat! Most, hogy a mobil kütyük világát éljük, szinte minden mozzanatuk megörökíthető mozgó formában is, nem csak papírképeken, mint a mi gyermekkorunkban.

Csodálatos dolog anyának lenni, gyermeket nevelni, boldog családban élni!

Akkor is, ha sok lemondással és áldozattal jár. Mert enélkül az élet csak pusztalétezés és vegetáció. Gyermekek születése nélkül értelemszerűen kihalna az emberi faj.

Fiatal lányok, (vagy akár idősebbek is) akik még az anyaság csodálatos érzése előtt álltok!    Ne hagyjátok ki ezt a földi élményt!

Használjátok ki, hogy anyák, feleségek lehettek és életet adhatok a jövő gyermekeinek, ahogy ti is kaptátok!

Bármit is mond a világ és a kor szelleme, ne higgyétek el, hogy egyedül boldogabbak a az emberek, mint családdal. Hazugság! Sokan csak akkor döbbennek rá, hogy be lettek csapva az érzéki világ kavalkádjában, amikor már megöregedek és magukra maradtak.

Attól lesznek igazán boldogok az emberek, ha megöregedve gyermekeik, unokáik körében láthatják meg, miért is volt értelme gyermekeket vállalniuk.

Boldog születésnapot Mindazoknak, akik szintén ma ünneplik! :-)

Ildiko Barile

Értesítő új blogbejegyzésekről

Név:

E-mail cím: