Amit nem lehet szó nélkül hagyni!

internyet adó!!!

Nem szoktam és nem is fogok itt, a blogomon politikával foglalkozni.  Most úgyis ömlik mindenkiből mindaz, (és biztos jogosan) amiért korábban nem merte felemelni a szavát, csak benyelte és fizetett…

De mivel szerintem ez nem politikai ügy, (és nem csak az internetadóról van szó) hanem -sok minden mellett- elsősorban a globális információ szerzés szabadságához való emberi alapjogok és a szabad  szólás- és vélemény nyilvánításhoz való egyetemes ( és európai) jogok durva megsértéséről van szó, ezért -sok tízezer honfitársammal együtt- én sem hagyhatom szó nélkül azt, ami a napokban kis Hazánkban zajlik!

Soha nem hittem volna, hogy éppen azok hoznak ilyen szégyenteljes törvényt, akik pontosan ezek ellen az emberi alapjogok ellen harcoltak  25 évvel ezelőtt, a rendszerváltáskor !!!

Az a tény, hogy ma állami szinten megy a Magyarországon élő emberek (a magyar NÉP!) véleményének, a többség akaratának  méltóságának, munkájának semmibevétele, az szembe megy mindennel, amit a világon ma szabadságnak, demokráciának és emberi alapjognak nevezünk.

Van így is épp elég gond itthon, a magyar emberek -mindennapi megélhetésért küzdők- életében. Az internetadó kitalálásaamit  maguk a most kormányban lévők oly hevesen elítéltek 2008-ban(!)– egy olyan ellehetetlenítő lépés a most hatalomban lévők részéről, amivel sok ezer ember megélhetésének forrását sarcolnák meg, akik az interneten dolgoznak és abból keresik a kenyerüket és a családjukat ebből tartják el. Tovább megyek:

Nem elég, hogy  jelen gazdasági helyzetben, az évek óta zajló, tömeges kivándorlás miatt több tízezer magyar család szétszakadt, -akiknek gyermekeik vagy férjük/ feleségük kénytelenek voltak elhagyni Magyarországot a megélhetési gondok miatt  -külföldre mentek dolgozni. Most még a lehetőségét is elvágják a családi  kapcsolattartásnak, amit eddig  az internet segítségével oldottak meg! (skype stb.) Az internetet  ingyen bocsájtották a világ hasznára, azok akik feltalálták.

Mélységesen ellenzem -a vasárnapi  és a ma esti tüntetőkkel egyetértve- hogy internetadó legyen!

Együtt emelem fel a hangom -több százezer magyar emberrel együtt- akik eddig elviselték, ami  ebben az országban történt az elmúlt pár napban (de írhatnék pár évet is!) …erre sehol a világon nincs példa.Lassan már a levegővételt is meg akarják adóztatni? Vagy mi jöhet még? Az emberek boldogulását, boldogság-és szabadságérzetét  akarják ezzel is megcsorbítani! Miért kellene tovább  tűrni?

“Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz” döntés!

Emlékezzünk csak vissza; kik voltak azok, akik ezt mondták 2008-ban?

Nem mások, mint akik most be akarják vezetni és már meg is szavazták! Nem érdekli őket, hogy ezzel hány ember életét teszik tönkre, vagy mit mondanak erről az EU-tagállamok vezetői vagy a világ vezető gazdasági hatalmai, akik együttesen ítélik el a  jelenlegi kormány döntését  és kilátásba helyezik országunk kitaszítását a fejlődő és demokratikus országok köréből!

Szörnyű még csak rágondolni is, már nem találok szavakat….Épp ezért nem is szeretnék többet írni az internetadóról (már az ötlet is egy eszement agyrém) -hogy az USA-ból való kitiltási botrányt és az aktuális korrupciós ügyeket már ne is említsem- mert  felháborítónak tartom az egészet.

Nagy  szégyent hozott az egész -egyébként szép- Országunkra (mert a mi, az én országom is, nem csak az övék!) hogy ezek a hírek járják be a világsajtót, Amerikától Európán át  Ázsiáig. Sajnos megint- már sokadszor- sikerült lejárattattniuk Magyarországot és vele együtt sok millió tisztességes, dolgozó magyar embert, akik csak el szenvedői a közelmúlt  történéseinek. De meddig???

Értesítő új blogbejegyzésekről

Név:

E-mail cím: